Mooierehuid

Het ontstaan

Vanaf haar eerste begin als schoonheidsspecialiste (nu zo’n 20 jaar geleden) was Annemiek altijd al nieuwsgierig naar meer. Ze ging op zoek naar verdieping en vond haar heil in cursussen, trainingen en workshops op zoek naar de zin en onzin van cosmetica, het effect van voeding en algemene huidverbeteringsmethodes.

20210603009-RVL_2449-ReggyPhotography

De verdieping

Een aantal jaar geleden raakte Annemiek steeds meer geïnteresseerd in de spieren onder de huid en de effecten daarvan op huidveroudering. Het leek mij dan ook zinvol om daar iets mee te doen want het effect is echt gelijk te zien. Bovendien zit huid soms letterlijk aan de spier vast en zit spier aan spier in het gezicht. Dat laatste is bijzonder, normaal loopt spier naar gewricht, bot of pees maar de spier rondom de mond zit vast aan de spieren naar de kaak en wang. Stel je nou toch voor dat je dat traint of masseert, welk effect dat wel niet heeft?!”

Er is geen plek op je lijf waar spieren zo dicht onder de huid zitten als op het gezicht en in de hals.”

Van London naar Parijs

En zo het geschiedde, haar ontdekkingsreis begon met een intensieve massage training, vervolgens leidde dat naar Eva Fraser in Londen waar Annemiek de trainersopleiding deed. Toen door (na veel speuren) naar Yakov Gershkovich die de spieren in het gezicht en zelfs intra-buccaal (binnenkant wang) masseert. De zoektocht eindigde (voorlopig) in Parijs waar Annemiek bij Académie des Facialistes begin 2021 haar diploma behaalde.

“The rest, as they say, is history. Ik heb nu echt t gevoel dat alles aan kennis en kunde samenkomt en de combinatie van werken met m’n handen en dus manueel letterlijk iemand kunnen transformeren is ge-wel-dig.”

IMG_2749

Académie des Facialistes

L’ Académie des Facialistes in Parijs en diens grondleggers, Catherine Bourgeois en Delphine Langlois, spraken Annemiek direct aan. Om hun enorme kennis die ze overbrengen en het feit dat ze verder gaan waar anderen ophouden. Begin 2021 behaalde Annemiek haar diploma en mag zich sindsdien, met trots, ‘Facialiste’ noemen. Een term die op meerdere plekken voorbij komt maar hier toch echt meer betekent namelijk: getraind zijn in veel verschillende massagetechnieken exclusief voor het gezicht (hals nek en decolleté inbegrepen), waarbij de wens van de klant en de conditie van de huid heel bepalend is. Ontspanning en versteviging van de spieren, een anti ageing of detox effect maar ook altijd een diep gevoel van welzijn. Onzichtbaar verouderen lukt niet, en je kunt je misschien afvragen of je dat moet willen? Maar mooi ouder worden kan wel en als Facialiste benadrukt Annemiek dan ook de schoonheid die er al was. Voor een ‘instant’ blij effect, van binnen en van buiten heeft ze (slechts) ruim een uur nodig.

a

Lorem ipsum dolo r sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore